Följ Region Uppsala

​Så har vårdcentralerna öppet i sommar

Pressmeddelande   •   Jun 19, 2017 09:00 CEST

Med start den 19 juni börjar sommaröppettiderna gälla vid Region Uppsalas egna vårdcentraler.

Precis som vanligt kommer vi att ha något justerade öppettider. Vissa filialer och distriktssköterskemottagningar behöver också stängas under kortare perioder för att våra medarbetare ska kunna få välförtjänt sommarsemester, säger Torun Hall, tf primärvårdsdirektör.
Alla huvudvårdcentraler har öppet som vanligt under sommaren, men några mindre enheter stänger mitt i sommaren,liksom några distriktssköterskemottagningar. Där kommer patienterna att hänvisas till närmsta vårdcentral.

Vi arbetar hårt för att vara tillgängliga och schemalägger medarbetarnas semestrar så att de sprids ut över hela sommarperioden, säger Torun Hall.

Min bedömning är att vi kommer att klara sommaren bra. Vi prioriterar alltid utifrån medicinska behov och tar om hand om patienterna utifrån en etablerad prioriteringsordning. Under semesterperioden planerar vi exempelvis in färre årskontroller för att klara att vara tillgänglig för mer akuta åkommor.

Aktuella öppettider och drop-in-tider finns alltid på respektive vårdcentrals hemsida.

Torun Hall påminner också om att det finns flera sätt att få hjälp och råd när den ordinarie mottagningen håller stängt.

– Det finns mycket bra information på 1177.se, med massor av egenvårdsråd. Man kan också ringa 1177 för att få råd om vård. De har öppet dygnet runt.

– Sedan finns det också e-tjänster på 1177.se. Där kan man gå in när som helst på dygnet och se sina bokade tider, avboka tid direkt och förnya sina recept. Man loggar enklast in med e-legitimation, säger Torun Hall.

Öppettiderna finns listade i det bifogade dokumentet.

Samtliga vårdcentraler i Uppsala län (länk till 1177 Vårdguiden)