Följ Region Uppsala

​Nytt centrum för att utveckla teknologier för framtidens läkemedel invigt – stöds av Region Uppsala

Pressmeddelande   •   Aug 21, 2018 14:00 CEST

Interiör från Testa Center.

Idag invigdes Testa Center i Uppsala, ett innovationscenter där teknologier och produkter för framtidens läkemedel utvecklas. Region Uppsala är en av många aktörer som bidragit till att satsningen kan bli av.

– Det är fantastiskt att en av de viktigaste satsningarna inom life science i Uppsala någonsin nu har blivit verklighet. Detta kommer ytterligare stärka Uppsalas roll inom life science och bidra till utveckling och hållbar tillväxt i Uppsala län. Det är precis den här sortens samarbeten som vi eftersträvar i vårt regionala utvecklingsarbete, säger Jenny Lundström (MP), ordförande för den regionala utvecklingsnämnden.

Anläggningen ligger i Boländerna, drivs av GE Healthcare, och är en öppen plats för företag och forskare från hela landet. I centret finns bland annat fyra bioprocesslaboratorier där nya produkter ska kunna testas. Centret ska göra det lättare att omsätta forskning i kommersiellt gångbara produkter.

En rad aktörer har bidragit till satsningen, däribland regeringen, som gått in med 100 miljoner kronor. Region Uppsalas bidrag uppgår till 3 miljoner kronor, som ska användas till bland annat marknadsföring och att utveckla samverkan mellan olika aktörer.

Ytterligare information: 
Jenny Lundström (MP), ordförande regionala utvecklingsnämnden, tel 070-399 24 93 
Erik Asplund, näringslivsstrateg Region Uppsala, tel 0733-99 94 88