Följ Region Uppsala

Landstinget lanserar årets sommarplåga

Pressmeddelande   •   Jun 22, 2015 13:58 CEST

Landstinget i Uppsala län ger sig in i musikbranschen. Idag lanseras låten ”En liten sommarplåga”, en låt med fokus på alla åkommor som kan drabba en sommartid, allt från soleksem till spik i foten.

– Den har en refräng som fastnar, så vem vet, kanske blir det en riktig sommarplåga av ”sommarplågor” som kan drabba oss. Vi hoppas naturligtvis att den ska gillas och syftet är gott, säger landstingets kommunikationsdirektör Louise Arodén Arvidsson.

– Vi vill på ett roligt och lekfullt sätt få ut budskapet om webbplatsen 1177. Där hittar man nämligen många bra tips om hur man kan hjälpa sig själv att må bättre.

Mätningar visar att telefonnumret till sjukvårdsrådgivningen 1177 används flitigt i Uppsala län. Däremot är webbplatsen 1177.se inte lika känd, och det är det landstinget nu vill råda bot på.

Idag läggs låten upp på landstingets Youtube-kanal och därefter ska den lanseras på Spotify och även spridas via sociala medier. Refrängen kommer också att spelas hela sommaren i reklamradiokanaler.

Bakom låten finns en lokal låtskrivare, André Åhl Persson från Uppsala, som tillsammans med gruppen Bucky vann musiktävlingen P3 Osignat i våras och lyftes upp till P3:s spellista. Han utgick från egna erfarenheter när han skrev låten.

– Jag har själv använt 1177 många gånger, eftersom jag i mina svaga stunder lätt kan bli lite hypokondrisk, haha. Det är en bra sida där man hittar fakta om man känner sig orolig.

– Allt jag sjunger om har jag råkat ut för, utom en sak: jag har hittills inte blivit bränd av en manet. Men vem vet, det kanske händer nu i sommar, säger André Åhl Persson.

Lyssna på låten:

Sommarplåga

Ytterligare information:

Louise Arodén Arvidsson, kommunikationsdirektör, tel 070-699 16 26
André Åhl Persson, låtskrivare, tel 070-40 49 402