Följ Region Uppsala

Eva Ljung föreslås som landstingsdirektör

Pressmeddelande   •   Aug 16, 2013 16:28 CEST

Eva Ljung föreslås blir ny landstingsdirektör för Landstinget i Uppsala län. Eva Ljung är i dag direktör för Folktandvården.

Landstingsstyrelsen väntas fatta beslut i frågan på sitt möte den 26 augusti.

Eva Ljung är 53 år och har en bakgrund som tandläkare. Hon har under många år arbetat på chefspositioner inom tandvården och har varit tandvårdsdirektör för Folktandvården i Uppsala län sedan 2007 samt ingått i landstingets koncernledning. Sedan den 19 mars har hon varit tillförordnad landstingsdirektör.

- Jag är nöjd med rekryteringen. Vi har haft många mycket kompetenta kandidater och har valt Eva Ljung därför att vi anser att hon är rätt person att ta sig an de utmaningar som vårt landsting har. Dit hör långa väntetider och viktiga arbetsmiljöfrågor, säger Erik Weiman (M), landstingsstyrelsens ordförande.

Tillträde och avtal
Under förutsättning att landstingsstyrelsen godkänner förslaget tillträder Eva Ljung som landstingsdirektör den 1 september.

Enligt förslaget till avtal blir månadslönen 120 000 kronor. Eftersom tjänsten är i företagsledande ställning är anställningen undantagen LAS (lagen om anställningsskydd). Eva Ljung får därför ett avgångsvederlag om arbetsgivaren väljer att bryta anställningen. Enligt förslaget är avgångsvederlaget en årslön.

I rekryteringen av landstingsdirektör har landstinget anlitat konsultfirman Horton International till ett arvode av 180 000 kr.