Följ Region Uppsala

Arbetsvistelse för professionellt verksamma inom teater tilldelas Emma Löfström och Klara Bendz

Pressmeddelande   •   Maj 22, 2018 08:11 CEST

Från vänster ser vi Klara Bendz och Emma Löfström. Foto: Tora Kirchmeier

Kultur och bildning har utsett Emma Löfström, konstnärlig ledare/producent och skådespelare samt skådespelaren och regissören Klara Bendz, till mottagare av Region Uppsalas arbetsvistelse för professionellt verksamma inom teaterområdet 2018. Båda tillhör Uppsala läns kringresande sommarteater som är en del av Bananteatern.

I vistelsen på Hållnäs konstkoloni ingår en veckas helpension och tillgång till en studio och utomhusmiljö för praktiskt arbete. Det ingår även ett stipendium på 5 000 kr för övriga omkostnader som resor och material.

Vistelsen sker under vecka 31 och syftet är att ge mottagarna möjlighet till förkovran, utveckling och undersökande arbete. Årets mottagare vill använda vistelsen till att starta arbetet inför 2019 års sommarproduktion för barn med arbetsnamnet ”Vad ska vi va?” om hur normer och roller uppstår och förhandlas inom barns lek. Föreställningen kommer även att resultera i en illustrerad bok för barn.

Hållnäs konstkoloni är en familjeägd residensverksamhet i skogen nära havet i Norduppland som samarbetar med konstnärer och kulturinstitutioner i länet. Deras vision är bland annat att skapa en lugn, avskild oas där idéer, samtal och gränsöverskridande samarbeten kan gro och växa.

Läs mer om Hållnäs konstkoloni: https://hallnaskonstkolonisv.wordpress.com/


Ytterligare upplysningar

Anneli Olsson, teaterkonsulent, 018-617 62 64, 072-141 26 44, e-post anneli.olsson@regionuppsala.se