Följ Region Uppsala

Tema om akut vård i nya numret av 1177 Vårdguiden

Nyhet   •   Dec 08, 2017 14:35 CET

Nya numret av 1177 Vårdguiden kommer snart att delas ut i Uppsala län.

Under de närmaste dagarna kommer Region Uppsalas hushållstidning 1177 Vårdguiden att delas ut till alla hushåll i Uppsala län.

Det aktuella numret innehåller bland annat ett stort tema om akut vård. När varje sekund räknas, när läget är akut för en bekant, vän eller okänd människa. Vet du hur du ska agera? Och när ska man egentligen ringa 112, när är det en akut situation? Flera människor berättar om när de var med om en livsallvarlig händelse och vad som hände då.

Tidningen innehåller också tips om vad man bör tänka på för att bibehålla en god munhälsa, som rätt teknik för tandborstning, råd om tandtråd och hur det vi äter påverkar våra tänder.

Decembernumret bjuder även på en intervju med småbarnspappan och fotbollsspelaren Niklas Busch Thor. Där berättar han om sin sjukdom epilepsi och hur han hanterar vardagen. I övrigt finns artiklar och information om influensavaccinering, hur vinderdepp kan förebyggas, fördelar med en vitare jul och vad sjukdomen vestibulit innebär.

Tidningen 1177 Vårdguiden utkommer fyra gånger per år, räknas som samhällsinformation och delas ut även till hushåll som tackat nej till reklam. Tidningen finns som e-tidning och kan beställas som taltidning. Den är ett komplement till webbplatsen 1177.se, där Region Uppsala har samlat både e-tjänster och information om vård och hälsa. 1177 Vårdguiden är en tjänst från alla Sveriges regioner och landsting.