Följ Region Uppsala

​Region Uppsala medverkar i toppmöte om framtidens cancervård

Nyhet   •   Jun 13, 2018 09:00 CEST

Temat för 2018 års Uppsala Health Summit är framtidens cancervård.

Den 14 och 15 juni träffas experter och beslutsfattare från hela världen i Uppsala vid mötet Uppsala Health Summit för att diskutera framtidens cancervård.

Uppsala Health Summit är ett forum där särskilt inbjudna experter tillsammans med beslutsfattare och opinionsbildare får möjlighet att mötas i en öppen dialog om hur innovationer och forskningsresultat kan användas för att förbättra global hälsa och sjukvård. Region Uppsala är en av medarrangörerna till det årliga arrangemanget.

Temat för Uppsala Health Summit 2018 är de svåra frågorna om framtidens cancervård.

Cancer drabbar alltfler i Sverige och världen, trots stora framgångar inom cancerforskningen de senaste decennierna. Gapet mellan vad som är möjligt att behandla och vad som är tillgängligt för patienten ökar. Många viktiga upptäckter kommer aldrig till klinisk nytta för patienten, antingen för att de är för dyra, inte klarar olika riktlinjer eller är ojämnt fördelade i världen. En färsk rapport som publicerats inför mötet visar att det finns stor outnyttjad potential som möter hinder av olika slag.

Målsättningen vid Uppsala Health Summit är att mötas över organisations- och nationsgränser och med gemensamma erfarenheter och insikter föreslå viktiga åtgärder inom cancerområdet.

Läs mer om Uppsala Health Summit 2018 (information på engelska)