Följ Region Uppsala

Litteraturkarusellen med Moa Brännström Ott och Lars Sund startar nu

Nyhet   •   Feb 12, 2019 10:08 CET

Fotografer: Miki Anagrius (Moa Brännström Ott), Laurent Denimal (Lars Sund)

Den 12 februari på Skutskärs bibliotek är första anhalten för vårens omgång av Litteraturkarusellen då Moa Brännström Ott gör ett författarbesök med praktiska inslag. Lars Sund åker ut på turné i länet ett par veckor senare och under våren besöker sedan de båda författarna folkbiblioteken i Uppsala län.

Moa Brännström Ott har skrivit boken Trä, som lär ut grundläggande snickerikunskaper till dem som vill inreda sin bostad med personliga och vackra bruksföremål.

Moa, som är bosatt i Stockholm, frilansar som finsnickare och arbetar mest med specialritade möbler och objekt till bland annat restauranger och konstnärer. Ofta arbetar hon tillsammans med formgivare, framför allt designgruppen Uglycute. Hon har en examen från Capellagårdens utbildning i möbelsnickeri.

Under författarbesöken kommer hon att berätta utifrån boken samt ha praktiska inslag.

Författaren Lars Sund är född och uppvuxen i Jakobstad och sedan 1978 bosatt i Uppsala. 1999 blev han författare på heltid. Där musiken började (2018) är hans tionde bok och den andra delen av en trilogi som inleddes med Tre systrar och en berättare (2014). Trilogin skildrar människor i en småstad under en längre utvecklingsbåge från strax efter andra världskriget till nutid. Den bakomliggande berättelsen i trilogin är hur välfärdssamhället i Finland byggdes upp efter kriget. Som titeln ger vid handen spelar musiken en viktig roll i Där musiken började.

Om Litteraturkarusellen

Litteraturkarusellen är ett läs- och litteraturfrämjande samarbete mellan Regionbibliotek Uppsala och kommunbiblioteken i Uppsala län. Varje höst och vår besöker två författare folkbibliotek i Enköping, Heby, Håbo, Knivsta, Tierp, Uppsala, Älvkarleby och Östhammar. Litteraturkarusellen har pågått sedan 2014 och är en del av Region Uppsalas litteratursatsning och arbete för biblioteksutveckling.

Läs mer om Litteraturkarusellen och se vårens turnéplan på www.regionuppsala.se/litteraturkarusellen

För mer information kontakta:

Stefan Eurenius, bibliotekskonsulent, Regionbibliotek Uppsala, 018-611 66 19, 076-721 82 41, stefan.eurenius@regionuppsala.se