Följ Region Uppsala

TV: Första spadtaget för Almunge vårdcentral

Nyhet   •   Mar 07, 2018 12:32 CET

Malena Ranch (MP), ordförande vårdstyrelsen, Torun Hall, Förvaltningsdirektör för Primärvård, Hälsa och habilitering, Daniela Baretta Furfält, Verksamhetschef på Knutby och Länna vårdcentral

På onsdagen togs det första historiska spadtaget för den nya vårdcentralen i Almunge.

– Det är många som har väntat på det här länge. Den här vårdcentralen har man diskuterat i över 30 år faktiskt. Nu fattades beslut för ett antal år sedan, och sedan har det blivit överklagat i olika omgångar, men nu är det äntligen på gång med en ny vårdcentral, säger Malena Ranch (MP), ordförande i vårdstyrelsen

Den nya vårdcentralen ersätter de nuvarande mottagningarna i Länna och Knutby, som har slitna lokaler som inte är ändamålsenliga. Placeringen blir längs väg 273 bredvid Almunge skola, med busshållplats i direkt anslutning. Region Uppsala äger själva marken som vårdcentralen kommer att stå på.

Vårdcentralen blir cirka 1000 kvadratmeter stor och kommer uppföras i en stil som harmonierar på ett bra sätt med Almunges kulturmiljö.

Den totala investeringskostnaden, inklusive bland annat förstudien, beräknas till 46 miljoner kronor och entreprenaden har tilldelats Ekman & Angerstig AB (EAAB).