Följ Region Uppsala

Fålhagens vårdcentral invigd

Nyhet   •   Okt 23, 2015 16:51 CEST

På fredagseftermiddagen invigdes nya Fålhagens vårdcentral i helt nybyggda lokaler vid Resecentrum, mitt i centrala Uppsala. Landstingsråd Malena Ranch höll tal, liksom primärvårdsdirektör Per Elowsson. Två patienter, en ung och en äldre, klippte tillsammans bandet.

- Det har varit en otrolig resa för vården och primärvården genom tiderna och nu känns det väldigt roligt att inviga framtidens vårdcentral här vid Resecentrum, säger Malena Ranch.

Verksamhetschef Hannele Ristolainen är mycket nöjd med de nya lokalerna.

- Det känns fantastiskt att ha så fina lokaler och ett så centralt läge. Jag hoppas att många ska upptäcka oss och tycka att vi är ett smidigt alternativ, säger Hannele Ristolainen, verksamhetschef för Fålhagens vårdcentral.

I samband med flytten har Fålhagens vårdcentral utökat sina öppettider.

- Vi vill göra Uppsalas vård mer tillgänglig och mer som våra patienter vill ha den. Därför har vi utökat våra öppettider och har öppet mellan klockan 7 och 17 varje vardag. Dessutom kompletterar vi med kvällstider varje tisdag, säger Hannele Ristolainen.

Tidigare låg Fålhagens vårdcentral i ett lite undanskymt läge i Boländerna.

Bildtext:

Från vänster: Per Elowsson, primärvårdsdirektör, Malena Ranch, landstingsråd mp, Hannele Ristolainen verksamhetschef Fålhagens vårdcentral, Ester Wallström och Gereon Gustafsson.

Kontaktperson: Camilla Sundén, kommunikationschef Primärvården 076-724 93 83.