Följ Region Uppsala

En fest för körsången på Wik

Nyhet   •   Jun 11, 2013 10:09 CEST

Årets körfest på Wik blev en succé, med fullbokade workshops och slottskonserter och ett fullmatat program i slottsparken. Körsångare och musikälskare från hela Sverige strålade samman i det natursköna Wik för en fest i körsångens tecken i skiftet mellan maj och juni.

Körfesten på Wik har funnits sedan 2008 men var i år ett större arrangemang än tidigare. Det bjöds på fler workshops, fler konserter och fler aktiviteter för både barn och vuxna. Dessutom pågick det hela i två dagar, fredagen den 31 maj då festen tjuvstartade med en workshop med Åke Edvinsson och Karin Eklundh, och lördag 1 juni då det övriga programmet gick av stapeln.

Lördagen startade med workshops med Lone Larsen och Voces Nordicae samt Arvid Nerdal och Peter Ekengren från kören Afro och under hela eftermiddagen fick den talrika publiken njuta av skönsång med nio körer från utescenen. Nytt för i år var att inträdet till programmet på utomhusscenen var gratis. Det fanns även mycket annat att göra än att lyssna på körsång i den vackra slottsträdgården, t.ex. musikbus för barnen, öppen visstuga vid stranden och guidning av Wiks slott. I Riddarsalen var det helt fullsatt när Voces Nordicae kl. 15.30 och Vocado kl. 18.00 gav sina konserter.

Körfesten på Wik arrangerades av Wiks folkhögskola, Wiks slott, Kultur i  länet, Studieförbundet Bilda, Uppsala kommun, Körcentrum vid Uppsala universitet,  Musik i Uppland och Sveriges körförbund.