Följ Region Uppsala

Cosmos och Husläkarmottagningen för hemlösa i Uppsala flyttar till nya lokaler

Nyhet   •   Okt 01, 2015 09:02 CEST

Den 1 oktober flyttar Cosmos asyl- och integrationshälsan tillsammans med Husläkarmottagningen i Uppsala för hemlösa till nya lokaler på Märstagatan 2.

De nya lokalerna är mer anpassade för den vård som bedrivs och inrymmer både läkar- och sköterskemottagning samt provtagning i ett och samma plan. Mottagningarna har separata entréer så det kommer vara lätt att hitta. Samlokaliseringen i sig har många fördelar bland annat möjligheter till ett effektivare resursutnyttjande.

- Den här flytten innebär att våra medarbetare får bättre förutsättningar att ta hand om patienter på ett optimalt sätt, säger Robert Sarkadi Kristiansson, chefsläkare vid Hälsa och habilitering.

Läkarmottagningen för hemlösa låg tidigare i anslutning till ”Grottan” på Drottninggatan medan Cosmos asyl- och integrationshälsan tidigare fanns på Samariterhemmets vårdcentrum, där med lokaler på flera våningsplan.

- De nya lokalerna ger inte bara en bättre och säkrare arbetsmiljö utan också möjlighet att behandla fler patienter, säger Robert Sarkadi Kristiansson.

Ytterligare information:
Robert Sarkadi Kristiansson, chefsläkare Hälsa och habilitering, tel 018-611 62 30