Följ Region Uppsala

Barnfetma på agendan när experter möts i Uppsala

Nyhet   •   Okt 10, 2016 14:52 CEST

Den 11 och 12 oktober träffas experter, beslutsfattare och opinionsbildare från hela världen i Uppsala vid mötet ”Uppsala Health Summit” för att diskutera hur man tillsammans kan motverka den pågående fetmaepidemin.


Uppsala Health Summit är ett forum där experter tillsammans med beslutsfattare och opinionsbildare får möjlighet att mötas i en öppen dialog om hur innovationer och forskningsresultat kan användas för att förbättra global hälsa och sjukvård. Landstinget i Uppsala län är en av åtta medarrangörer.

Temat för Uppsala Health Summit 2016 är barnfetma. Vid mötet i Uppsala, som äger rum den 11-12 oktober, samlas inbjudna forskare och representanter för internationella hälsoorganisationer från hela världen.

Första dagen handlar diskussionerna bland annat om erfarenheter som finns av olika åtgärder mot barnfetma runt om i världen. En av talarna är den mexikanska konsumentorganisationens generaldirektör Alejandro Calvillo, som drivit frågan om landets läskskatt under lång tid. Under onsdagen kommer diskussionerna att fokusera på hur policies bättre kan ta vara på den evidens som finns inom området i kampen mot barnfetma. Avslutningsvis kommer delegaterna att samlas i bordsdiskussioner om hur olika aktörer kan samarbeta för att genomföra lokala och globala insatser som syftar till att bryta barnfetmaepidemin.

Läs mer om Uppsala Health Summit 2016 (information på engelska)