Följ Region Uppsala

Ungdomsmottagning öppnar i Heby

Pressmeddelande   •   Dec 29, 2015 09:13 CET

Den 13 januari 2016 öppnar en ungdomsmottagning på Heby vårdcentral.
– Vi är glada över att Heby äntligen får den ungdomsmottagning vi har arbetat för under flera år. Det är bra att ortens ungdomar kan få hjälp på plats och slipper ta sig till en annan kommun för att kunna få råd om till exempel preventivmedel, säger Håkan Collin (S), 1:e vice ordförande i vårdstyrelsen.

Ungdomsmottagningen vänder sig till ungdomar upp till 23 år. Där kan man till exempel få hjälp med preventivmedel, testa sig för könssjukdomar, ställa frågor om kroppen, sex och relationer eller samtala med en vuxen.

– På ungdomsmottagningen finns barnmorska, läkare och psykolog. Alla har tystnadsplikt och alla besök och tester hos oss är kostnadsfria, säger Camilla Forsberg Fryckstedt, verksamhetschef vid Heby vårdcentral.

Primärvården fick uppdraget att driva ungdomsmottagning hösten 2014. Att öppnandet har dröjt fram tills nu beror på att lokal- och rekryteringsfrågor har dragit ut på tiden.

– Vi har ställt i ordning lokaler med egen ingång och eget väntrum och har också rekryterat duktiga medarbetare till ungdomsmottagningen. Vi är stolta över den nya mottagningen och ivriga att få öppna, säger Camilla Forsberg Fryckstedt.

Ungdomsmottagningens ordinarie öppettider är onsdagar 14–18 och torsdagar 9–18.

Ett öppet hus kommer att hållas onsdag den 13 januari klockan 15–17

Mer information och öppettider på www.lul.se/heby

Kontaktpersoner:

Camilla Forsberg Fryckstedt, verksamhetschef Heby vårdcentral, tel 076-496 37 85
Håkan Collin, 1:e vice ordf i vårdstyrelsen, tel 070-669 65 46