Följ Region Uppsala

Staffan Isling blir ny landstingsdirektör

Pressmeddelande   •   Dec 21, 2015 09:45 CET

Landstingsstyrelsens arbetsutskott har idag utsett Staffan Isling till ny landstingsdirektör för Landstinget i Uppsala län. Han kommer närmast från uppdraget som kommundirektör i Örebro.

– Staffan Isling är mycket meriterad och har lång erfarenhet av ledarskap. Hans bakgrund från den kommunala världen blir också värdefull nu när vi står inför att bilda region i nära samverkan med länets kommuner, säger landstingsstyrelsens ordförande Börje Wennberg (S).

Staffan Isling är 60 år och har under de senaste 20 åren arbetat som kommunchef i olika kommuner, senast Örebro. Ursprungligen är han socionom.

– Det känns otroligt spännande att börja arbeta här i en tid då landstingets roll förändras till att också handla om regional utveckling. Jag ser fram emot att utveckla samverkan i länet med universitetet, statliga aktörer, kommunerna och näringslivet, säger Staffan Isling.

– Jag brinner för att göra vardagen enklare för medborgarna. Det är också viktigt att tydliggöra de politiska uppdragen för alla som arbetar i landstinget, samtidigt som professionen får utrymme att utveckla verksamheten. Förenkla, förnya och förbättra är min devis, säger Staffan Isling.

Staffan Isling tillträder den 1 april 2016. I samband med den planerade regionbildningen 2017 blir ändras titeln till regiondirektör. Förordnandet är på fem år med möjlighet till förlängning. Månadslönen är 132 000 kronor i månaden. I anställningsavtalet finns ett avgångsvederlag om 18 månadslöner efter uppsägningstiden på 6 månader. Denna ersättning samordnas med eventuell inkomst av annan tjänst.


Kontaktpersoner:
Börje Wennberg (S), ordf landstingsstyrelsen tel 070-634 82 14
Staffan Isling, tillträdande landstingsdirektör, tel 0765-51 41 11