Följ Region Uppsala

Östervåla vårdcentral öppnar i nya lokaler 16 mars

Pressmeddelande   •   Feb 19, 2015 09:00 CET

Nu är det klart att Östervåla vårdcentral flyttar in i sina nya lokaler måndagen den 16 mars. Då kommer den nya vårdcentralen, som består av 37 sammanbyggda paviljonger, att vara färdig.

– Den nya vårdcentralen är fräsch och ändamålsenlig för vår verksamhet. Vi är jätteglada att vi nu kan lämna de vattenskadade lokalerna och få flytta in nya lokaler, säger Eva Bolin som är verksamhetschef på Östervåla vårdcentral.

Det var i mitten av november som Östervåla vårdcentral drabbades av en omfattande vattenläcka. Det stod tidigt klart att hela vårdcentralen måste evakueras till paviljonger.

Robert Arktell, försörjningschef för Primärvården, säger att det är ett omfattande projekt att flytta en hel vårdcentral.

– Vi är stolta över att ha en ny vårdcentral klar inom loppet av fyra månader. Vårdcentralens medarbetare har varit fantastiska under byggtiden. De har bedrivit vårdcentralens ordinarie verksamhet parallellt med att de engagerat sig i planeringen av den nya vårdcentralen, säger Robert Arktell.

Under tiden som paviljongerna har satts upp har verksamheten bedrivits som vanligt.

– Det har fungerat bra, men visst längtar vi efter att få flytta, säger verksamhetschef Eva Bolin.

Just under själva flyttdagarna 11-13 mars kommer Östervåla vårdcentral inte att kunna ta emot några besök. Från den 16 mars kommer Östervåla vårdcentral att vara i de nya lokalerna. Adressen och telefonnummer är desamma, men ingången är ny.

Ytterligare information:
Robert Arktell, försörjningschef Primärvården, tel 018-611 07 87
Eva Bolin, verksamhetschef Östervåla vårdcentral, tel 018-611 08 61