Följ Region Uppsala

​Landstingets första hushållstidning snart i brevlådan

Pressmeddelande   •   Sep 06, 2016 11:18 CEST

Den här veckan är det premiär för en ny tidning. Då delas för första gången tidningen 1177 Vårdguiden ut till alla hushåll i Uppsala län. Avsändare är Landstinget i Uppsala län.

– Vi vill ge länets invånare bättre information om vård och hälsa, vad man själv kan göra för att må bättre, hur man hittar rätt i vården och vilka rättigheter man har, säger Martina Melander, kommunikationschef vid landstinget.

Under hösten kommer två nummer att ges ut, varav det första i slutet av den här veckan, med prostata som huvudtema. Tidningen innehåller också bland annat tips om hur man skyddar sig mot höstens virusinfektioner, en artikel om tango som terapi och en titt på Akademiska sjukhusets nya helikopterplatta. Under 2017 kommer fyra nummer att ges ut.

– Det mesta av vår kommunikation är digital idag och på webbplatsen 1177.se samlar vi både information om vård och hälsa och våra e-tjänster. Tidningen blir ett komplement. Vi hoppas att den ska bidra till att fler upptäcker 1177 Vårdguiden. Sedan finns det också grupper som inte använder internet i någon större utsträckning. Det är viktigt att vi når ut även till dessa, säger Martina Melander.

Tidningen 1177 Vårdguiden har en upplaga på 175 000 exemplar. Den räknas som samhällsinformation, och delas ut även till hushåll som tackat nej till reklam. Tidningen finns som e-tidning och kan beställas som taltidning.

Landstinget har tidigare gett ut en telefonkatalog med telefonnummer till vården. På prov slutar landstinget nu att ge ut den.

– Katalogen blir snabbt inaktuell, det går lättare att hitta rätt nummer på nätet. Och egentligen behöver man inte så många nummer. Det finns en handfull som är viktiga att känna till, bland annat 1177 och 112. Och dessa står i tidningen, säger Martina Melander.

Ytterligare information:
Martina Melander, kommunikationschef, tel 070-601 61 97