Följ Region Uppsala

Konstkuben på Rullsand i sommar med Leicy Olsborn Björby

Pressmeddelande   •   Jun 07, 2018 09:02 CEST

Detalj av teckning av Leicy Olsborn Björby. Foto: Leicy Olsborn Björby

Den 19 juni öppnar konstutställningen Forget Me Not av Leicy Olsborn Björby i Konstkuben, en mobil utställningsyta som under sommaren står placerad på Rullsands camping i Älvkarleby kommun.

Olsborn är utbildad grafiker, baserad i Knivsta, och hennes konst kännetecknas av ett nyfiket förhållande till kontraster och relationer. I Forget Me Not har hon med naturen som utgångspunkt skapat morfologiska mönster som vävs samman och ger perspektiv på vår omgivning. Ljus, former och strukturer, vikten av att värna kunskapen om naturen, minnen och berättelser tas upp.

Teckningar och ljuscollage visas i Konstkuben, och i Billuddens naturreservat har Olsborn även skapat fem konstinstallationer.

Leicy Olsborn Björbys praktik har utvecklats under tjugo år och hon experimenterar med alla aspekter av grafik och måleri, teckning och fotografi, tvådimensionellt och tredimensionellt. Hon arbetar ofta konceptuellt där processen är en viktig del av skapandet ihop med teknik, material och kontext.

Ett digert program med natur och kultur

Konstkuben håller öppet onsdag – söndag alla veckor för guidning och drop-in workshops. Ett digert program med författarbesök, fågel- och växtguidningar samt möjlighet att prova på slöjd i olika former kommer att erbjudas i samband med Konstkuben på Rullsand 19 juni – 5 augusti.

Hämta programmet för Konstkuben på Rullsand (pdf)

Arrangörer

Årets upplaga av Konstkuben är ett samarbete mellan Kulturenheten vid Region Uppsala, Konstnärernas Riksorganisation Uppsala län, Älvkarleby kommun, Upplandsstiftelsen, Länsstyrelsen, Studiefrämjandet, Länshemslöjdskonsulenterna och Regionbibliotek Uppsala, med stöd av Statens kulturråd.

För mer information kontakta

Johannes Ehnsmyr, konstkonsulent vid Region Uppsala, 018-617 62 61
Urban Forsgren, kultursekreterare, Älvkarleby kommun, 076-315 23 40
Henny Linn Kjellberg, Konstnärernas riksorganisation i Uppsala, 070-868 62 12