Följ Region Uppsala

​Kerstin Westholm utsedd till tf landstingsdirektör

Pressmeddelande   •   Feb 16, 2015 09:11 CET

Landstingsstyrelsens arbetsutskott har utsett Kerstin Westholm till tillförordnad landstingsdirektör under tiden som rekrytering av ny landstingsdirektör pågår. Kerstin Westholm har tidigare haft tjänsten som landstingsdirektör från 2008 till 2013.

– Jag är glad att Kerstin Westholm vill kliva in i tjänsten som landstingsdirektör. Hon kommer snabbt att fylla rollen som högsta chefstjänsteman, säger landstingsstyrelsens ordförande Börje Wennberg (S).

Kerstin Westholm har lång erfarenhet som chefstjänsteman i landstinget. Innan hon blev landstingsdirektör har hon bland annat varit hälso- och sjukvårdsdirektör.

– Kerstin Westholms breda kunskaper om landstingets verksamhet är viktiga i det arbete vi står inför den närmaste tiden. Vi kan nu arbeta vidare utan att tappa tempo, säger Börje Wennberg.

Kerstin Westholm förordnas som tillförordnad landstingsdirektör till dess en ordinarie landstingsdirektör är på plats.

– Rekryteringen av ny landstingsdirektör kommer att inledas den här veckan. Det går idag inte att säga hur snart en ordinarie direktör kan vara på plats eftersom det beror på hur lång tid det tar att hitta rätt kandidat och hur snabbt den kandidaten sedan kan vara på plats, säger Börje Wennberg.


Ytterligare information:
Börje Wennberg och Kerstin Westholm finns tillgängliga under måndagen efter kl 9.30.

Börje Wennberg (S), ordf landstingsstyrelsen, tel 070-634 82 14
Kerstin Westholm, tf landstingsdirektör, tel 070-602 27 45