Följ Region Uppsala

Trash Design på Jarmos bilskrot – och andra finska kultursatsningar i höst

Nyhet   •   Okt 20, 2015 13:50 CEST

27-31 oktober kommer den finska designgruppen Trash design till Jarmos bilskrot i Österbybruk och håller i en workshop. Trash design har återbruk och hållbarhet som filosofi och skapar konst och designföremål av skrotmaterial. Workshopen är en av de finska kultursatsningar landstinget gör i egenskap av finskt förvaltningsområde.

Den som är minst 18 år, intresserad av återbruk och att skapa med sina händer, kan vara med i workshopen på dagtid. Det är gratis att delta och intresseanmälan ska ske senast 22 oktober via www.lul.se/trash2015

Öppet hus och avslutningsfest på Jarmos bilskrot

27-30 oktober är det öppet hus på Jarmos bilskrot, och den som vill är välkommen att titta på workshopen som pågår och prata om återbruk och hållbarhet, design och finsk kultur med Trash design. Workshopen avslutas på lördag 31 oktober kl. 14-17 med en avslutningsfest. Det som skapats visas upp och det blir musik och frågesport om Finland. Fri entré!

Läs mer om workshopen, Trash design och Jarmos bilskrot – även på finska – på www.lul.se/trash2015
Workshopen arrangeras av Landstinget i Uppsala län i samarbete med Östhammars kommun och Jarmos bilskrot.

Dansföreställning med Virpi Pahkinen samt finsk gåvobok

www.lul.se/finskkultur kan du även läsa om årets övriga finska kultursatsningar: en finsk gåvobok som komplement till den gåvobok alla nyfödda i länet får, samt en dansföreställning med koreografen och dansaren Virpi Pahkinen.