Följ Region Uppsala

Klart att landstinget förlänger städavtal med ISS

Nyhet   •   Maj 21, 2015 13:49 CEST

Nu är det avgjort att ISS får avtalet för städ- och vaktmästeritjänster inom Landstinget i Uppsala län. Förvaltningsrätten i Uppsala avslog de överklaganden som gjorts. Avtalet är värt 91 miljoner kronor per år och gäller fyra år

Redan hösten 2013 gjordes en motsvarande upphandling av städ- och vaktmästeritjänster. Den överklagades på grund av att utvärderingskriterierna ansågs oklara och upphandlingen gjordes om.

Den nya upphandlingen vanns av ISS Facility Service AB. Även denna upphandling överklagades, men den överklagan är nu avslagen och avtalet med ISS är påskrivet.

Upphandlingen har föregåtts av ett stort utredningsarbete, där företrädare för Akademiska sjukhuset, Primärvården, Lasarettet i Enköping och andra berörda verksamheter har fått vara med och påverka. Jämfört med landstingets nuvarande avtal har kraven höjts när det gäller kvaliteten på städningen, frekvensen och städpersonalens utbildning.

Avtalet är värt 91 miljoner kronor per år och gäller fyra år från den 1 november 2015, med möjlighet till två års förlängning.