Följ Region Uppsala

Diabetessjuksköterska från Östervåla fick pris

Nyhet   •   Maj 05, 2017 08:46 CEST

Anna Wåhlén från Östervåla vårdcentral har fått pris för förbättringsarbete i diabetesprocessen.

Anna Wåhlén från Östervåla vårdcentral har fått ta emot pris för det förbättringsarbete som genomförts i samband med att diabetesprocessen införts i Primärvården.

– Det känns jätteroligt att få pris och jag är oerhört tacksam. Jag tycker att diabetesprocessen är ett bra arbetsverktyg och ett bra sätt att tydliggöra omhändertagandet av personer med diabetes typ 2 i primärvården, säger Anna Wåhlén.

– Jag vill också lyfta fram det förebyggande arbetet hos personer som har stor risk att utveckla sjukdomen. Jag tycker också att den lyfter vikten av teamarbetet, att vi måste arbeta tillsammans inom vården och givetvis tillsammans med patienten. Att jobba tillsammans är ju dessutom mycket roligare!

Det är Svensk förening för sjuksköterskor i diabetesvård, SFSD, som årligen delar ut stipendium till en diabetessjuksköterska som gjort ett konkret förbättringsarbete. Juryn bedömer det som kallas för ”abstrakt” utifrån kriterierna tydlighet, omvårdnadsfokus samt ämnets betydelse för omvårdnadens utveckling på den egna arbetsplatsen. Anna Wåhlén fick höga poäng på samtliga kriterier.

Anna Wåhlén är processledare för den kliniska processen diabetes tillsammans med Hans-Erik Johansson.

Priset, som är på 5 000 kronor, delades ut vid en ceremoni av SFSD, Svensk Förening för Sjuksköterskor i Diabetesvård, i samband med Diabetesforum i Stockholm och i samarbete med Novo Nordisk.